...přidejte kurkumu....Piškot s krémovou smetanou, pikaem a grankem
Potřebné ingredience
Piškot :
20 dkg hladké mouky,
20 dkg cukru krupice,
4 vejce,
1 dcl mléka,
1 dcl oleje,
1 prášek do pečiva,
2 lžičky kurkumy.....
Krém : buď
1) 2. zakysané husté krémovité smetany,
1. van. cukr + cukr krupice dle chuti......
nebo: 2) 1.tvaroh ve vaničce,
1. van. cukr + cukr krupice dle chuti,
pikao,
granko na posypání......................................................................................................................................................
.....
...........KURKUMA ( pro toho, kdo nezná, koupíte jako koření, pěkně barví, je bez chuti ...) : žlutý prášek (rozemletý oddenek bylinky, pěstovaný v Číně)....hodně používaný v léčitelství a potravinářství......má protizánětlivý účinek,....snižuje cholesterol, ....vhodný na plynatost, ....bolestivou menstruaci, ....prevence proti rakovině....atd.....V potravinářství se s ním barví máslo, sýry...atd.
Postup přípravy
...4 vejce + 20 dkg krupice vyšleháme...........přidáme 1 dcl mléka + 1 dcl oleje + 20 dkg hladké mouky + 2 vrchovaté lžičky kurkumy + 1. prášek do pečiva......................piškot vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír).
...mezitím si připravíme krém na piškot.............
... buď 1) ...do mísy dáme dvě krémovité zakysané smetany + 1. van. cukr + cukr krupice na doslazení....a vše rozmícháme....
...nebo 2) 1. tvaroh ve vaničce + 1. smetana ke šlehání + 1. van. cukr + cukr krupice na dochucení.
...piškot pečeme na 170°C....40 min....a necháme vychladnout...
...potom pocákáme pikaem... já dávám 1 malou , nebo 1/2 velké tuby pikaa
...na pikao rozmažeme udělaný krém......
...a povrch posypeme grankem či hořkým kakaem (to ale posypat přes sítko).........dáme do lednice uležet....
.... moučník je velmi jedlý, lehký, u nás se po něm vždycky zapráší....
.....Piškot má krásně žlutou barvičku...a to díky kurkumě, který do něj přidávám...........
........................mimo jiné dávám spolu s kari i do kuřecí číny,...apod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé